نرم افزار حسابداری مناسب برای کسبوکارهای مختلف
حسابداری یا زبان تجارت، بهعنوانی کی از مهمترین رشتهها در مدیریت فرآیندهای مالی، نقش مهمی در تمامی کسبوکارهای کوچک و بزرگ، شرکتها و سازمانهای دولتی و خصوصی و حتی زندگی شخصی ایفا میکند. هدف از حسابداری، مدیریت امور مالی با بررسی تراکنشهای مالی و اقتصادی است که با کنترل دقیق داراییها، طلب و بدهی، سود و زیان، فعالیتهای مالی، صورتحسابها و گزارشهای مالی به مدیران، سهامداران و مسئولین در تصمیمگیری صحیح کمک میکند.
بهدلیل جامعیت و گستردگی کار حسابداری، بسته به اندازه کسبوکار، همواره از یک نفر تا یک بخش مسئول حسابرسی امور بودهاند. امروزه، با ورود نرمافزارها به تمامی ابعاد زندگی و دیجیتالیشدن همه امور، حسابداری نیز با کمک نرم افزار حسابداری پیشرفتهای شگرفی داشته است.
نقش نرم افزار حسابداری در مدیریت کسبوکار
کسبوکارها چه کوچک و چه بزرگ، برای زندهماندن به مراودات مالی وابسته هستند و هرچه این مراودات بیشتر و بزرگتر شوند، کار مدیریت آنها و بهتبع مدیریت کسبوکار پیچیدهتر خواهد شد و از عهده و تخصص یک نفر خارج میشود. پس برای نظارت و کنترل این امور به حسابدار احتیاج است.
وظایف کلی حسابدار عبارتند از:
-
- ثبت تراکنشهای مالی سازمان بهصورت دقیق و منظم
- تهیه و ارائه گزارشات مالی به مدیران و صاحبین کسبوکار
- تأیید صحت و درستی گزارشات مالی
- پیشنهاد راهکارهای بهبود سیستم های حسابداری و مالی
یک حسابدار با پیروی از مقررات و قوانین مالی، ریسکهای مالی را کاهش داده و به تحقق اهداف مالی کسبوکار شما کمک میکند. در نتیجه نقش حسابداری و حسابدار در یک مجموعه بسیار مهم و حیاتی است. دقت، مسئولیتپذیری، تخصص، بهروزبودن از جمله ویژگیهای یک حسابدار موفق است.
این روزها نرم افزار حسابداری با استفاده از اطلاعاتی شامل درآمد، هزینه، سودوزیان، گردش موجودی، بدهی، طلبکاری و سایر جزئیات مالی با نظارت اپراتور، تمامی وظایف گفتهشده را با دقت بالاتر، خطای کمتر و در زمان سریعتر و با امنیت بیشتر انجام میدهد.
استفاده از نرم افزار حسابداری باعث میشود که شما بهعنوان صاحب یک کسبوکار، در موقعیتهای مختلف تصمیمات بهتری گرفته و سرمایهگذاری مطمئنتری داشته باشید. برنامهریزی مالی و مدیریت هزینهها سادهتر شده و مشکلات یا اختلافات مالی سریعتر شناسایی و حل میشوند.
انواع نرم افزار حسابداری
همان طور که گفته شد، حسابداری بهعنوان یک رشته علمی جامع از گستردگی بسیاری برخوردار است، از این رو به چند زیرمجموعه تقسیم میشود که عبارتند از:
-
- حسابداری مالی که در آن، جمعآوری داده، تحلیل و گزارشگیری اطلاعات مالی انجام میشود.
- حسابداری مدیریت که در آن با تحلیل اطلاعات مالی، تصمیمات بهینهتری در سطوح مدیریتی گرفته میشود.
- حسابداری هزینه که در آن هزینههای دقیق تولید محصول یا خدمات بررسی میشود.
- حسابداری مالیاتی که در آن به محاسبه مالیات انجام میشود.
- حسابداری انبار که در آن موجودی کالاها مدیریت میشود.
- حسابداری پروژه که در آن به مدیریت هزینهها، زمانبندی و دیگر جوانب مالی پروژه پرداخته میشود.
- حسابداری بانکی که در آن معاملات بانکی ردیابی و مدیریت میشود.
حال بر این اساس نرم افزار حسابداری را به سه دسته کلی فروشگاهی، شرکتی یا سازمانی و شخصی تقسیم میکنند که هر کدام در دو سطح پایه و پیشرفته، متناسب با بزرگی کسبوکار ویژگیها و امکانات متفاوتی را ارائه میدهند.ضمن اینکه شما میتوانید با توجه به نوع حرفه و سازمان خود، نرم افزار حسابداری ویژهای را به شرکتهای توسعه نرمافزاری سفارش دهید.
نرم افزار حسابداری شرکتی یا سازمانی
مدتهاست که دیگر حسابداری شرکتها و سازمانها از حالت دستی و سنتی خارج شده و تماما بهصورت دیجیتال و با استفاده از نرم افزار حسابداری انجام میشود. نرم افزار حسابداری شرکتی معمولا در دو سطح برای شرکتها و سازمانهای کوچک تا متوسط و متوسط تا بزرگ طراحی میشود.
این نوع نرمافزار با جمعآوری و تحلیل اطلاعات مالی شرکت، گزارشهای لازم را تهیه و در تصمیمگیری مدیران و مسئولین بالارتبه در چشمانداز شرکت و سازمان نقشی اساسی ایفا میکند. امور مالی نیروی انسانی شرکت مانند حقوق و دستمزد، مالیات، سنوات و … نیز بهراحتی با نرم افزار حسابداری شرکتی مدیریت میشود.
نرم افزار حسابداری شرکتی سیناپردازش
نرم افزار حسابداری شرکتی سیناپردازش بر اساس نیاز شرکتها طراحی شده که عبارتند از:
-
- حسابداری مالی
- انبارداری
- رسیدگی به امور خرید و فروش
- صدور فاکتور و پیشفاکتور
- مدیریت امور بانکی و چکها
- گزارشگیری
- بههمراه امنیت اطلاعات مالی و پشتیبانی حرفهای
این نرمافزار بهصورت شبکه و تحت وب و تعریف کاربران با سطوح دسترسی مختلف به مدیریت امور مالی شرکت شما کمک شایانی میکند.
نرم افزار حسابداری فروشگاهی
امروزه همه فروشگاهها، چه کوچک و چه بزرگ از دستگاه بارکدخوان استفاده میکنند و بخش زیادی از تراکنشهای مالی آنها بهصورت دیجیتال انجام میشود. در نتیجه بهتر است که امور مالی و مدیریت موجودی کالاها و پرداخت و دریافتها را نیز با دقت هرچه تمامتر و کمترین خطا، با استفاده از نرم افزار حسابداری فروشگاهی پیش برد.
نرم افزار حسابداری فروشگاهی سیناپردازش
همان طور که پیش از این نیز گفته شد، شرکت نرمافزاری سیناپردازش، نرم افزار حسابداری خود را برای فروشگاهها در ابعاد مختلف بهینهسازی کرده و شما میتوانید با استفاده از نرم افزار حسابداری فروشگاهی سیناپردازش از خدمات زیر بهرهمند شوید:
-
- سیستم جامع مالی و اداری در مدیریت امور بانکی، چک و فاکتور
- انبارداری
- خزانهداری
- کدینگ نامحدود و دلخواه حسابداری
- گزارشگیری
این نرمافزار با داشتن رابط کاربری آسان، تجربه حسابداری را برای شما لذتبخش میکند. علاوه بر این با تهیه این نرمافزار، دیگر نیاز به نرمافزارهای مجزای صدور فاکتور یا چک چاپ نخواهید داشت.
نرم افزار حسابداری شخصی یا پایه
حسابداری شخصی یا پایه در واقع بیشتر برای مدیریت امور مالی افراد یا خانوادهها استفاده میشود. شما میتوانید با این نرمافزار، هزینه، درآمد، دریافتیها و پرداختیها، چک و موعد آن، وام و اقساط را ثبت کرده، از تمامی آنها گزارش تهیه کنید و در نهایت امور مالی زندگی خود را هوشمندانه مدیریت کنید.
ویژگیهای انتخاب نرم افزار حسابداری مناسب
با وجود انبوه نرم افزارهای حسابداری موجود در بازار، انتخاب نمونه مناسب و مطمئن و کاربردی کمی دشوار به نظر میرسد اما تنها با دانستن چند نکته و بررسی آن به هنگام انتخاب نرم افزار حسابداری، میتوانید با خیال راحت، مدیریت امور مالی خود را بهبود ببخشید.
ثبت و پردازش تراکنشهای مالی: نرم افزار حسابداری باید قابلیت ثبت و پردازش تراکنشهای مالی و مالیاتی را داشته باشد، از جمله فاکتورهای خرید و فروش، صورت حسابها، پرداختها و دریافتها.
گزارشدهی: یک نرم افزار حسابداری باید قابلیت تهیه انواع گزارش مالی، شامل صورتهای مالی، ترازنامه، گزارشهای مالیاتی و … را داشته باشد.
موجودی: یک نرم افزار حسابداری بهتر است قادر به پیگیری وضعیت موجودی کالا و انبار باشد.
مالیات: نرم افزار حسابداری باید محاسبه و پرداخت مالیاتها را انجام دهد.
اتصال به بانک: اتصال نرم افزار حسابداری به حسابهای بانکی از ویژگیهای مهم آن به شمار میرود تا تراکنشهای بانکی به صورت خودکار در سیستم ثبت شوند.
پشتیبانی: نرم افزار حسابداری باید دارای پشتیبانی فنی و آموزشی باشد تا کاربران بتوانند با استفاده از آن، از امکانات آن به بهترین نحو استفاده کنند.
قابلیت سفارشیسازی: داشتن قابلیت سفارشی سازی باعث میشود کاربران نرم افزار حسابداری را براساس نیازهای خود تنظیم کنند.
امنیت: یک نرم افزار حسابداری باید دارای سطح امنیتی بالایی باشد تا اطلاعات حسابداری شرکت را حفظ کرده و از سوء استفادههای خارجی جلوگیری کند.
قابلیت همکاری: برخی از نرم افزارهای حسابداری به عنوان یک پلتفرم ابری عمل می کنند و این امکان را فراهم می کنند تا کاربران بصورت آنلاین با یکدیگر در ارتباط بوده و اطلاعات مالی را به اشتراک گذارند.
بهصورت کلی، امکانات و ویژگیهای نرم افزار حسابداری باید کاملا با نیاز شما تطابق داشته باشد تا بهترین کارایی را در اختیار قرار دهد.
کاربردهای نرم افزار حسابداری
با معرفی انواع نرمافزارهای حسابداری، کاربردهای آن در شرایط مختلف را بررسی کردیم اما برای درک جامع، مروری سریع بر کاربردهای نرم افزار حسابداری خواهیم داشت:
-
- ثبت و پردازش تراکنشهای مالی
- کنترل وضعیت مالی و موجودی کالاها
- تهیه صورتحسابها و گزارشات مالی
- محاسبه مالیات و سودوزیان مجموعه یا فرد
- مدیریت بودجه و هزینه و درآمد
- پیگیری و پرداخت بدهیها و طلبکاری و حقوق و دستمزد
- گزارشدهی بر اساس تجزیهوتحلیل دادههای مالی
مزایای استفاده از نرم افزار حسابداری
همان طور که احتمالا تا الان متوجه شده باشید، ظهور نرم افزار حسابداری، این تخصص پیچیده و حیاتی را سادهتر و دقیقتر کرده است. استفاده از نرم افزار حسابداری، به شرکت و صاحبان کسبوکار کمک میکند تا کارایی، دقت و سرعت عملیات مالی خود را تا حد ممکن بهبود ببخشند.
خطای انسانی را به کمترین حد رسانده و دسترسی به دادههای مالی را آسانتر کرده است. همچنین با تعریف سطوح امنیتی مختلف در دسترسی به دادهها میتوان از مشکلات امنیتی جلوگیری کرد. به علاوه استفاده از یک نرم افزار حسابداری جامع، به جای گروهی از افراد متخصص هزینههای نیروی انسانی را نیز کاهش میدهد.