فهرست
جستجو در سایت
ورود به صفحه فروشگاه
نرم‌افزارهای مالی
نرم‌افزارهای اداری
نرم‌افزارهای اصناف

سیناپردازش برای تمام نرم‌افزارهای مالی، اداری و اصناف و همچنین اپلیکیشن و وب اپلیکیشن به سفارش شما، طراحی اختصاصی انجام می‌دهد.

ورود به صفحه آموزش
نرم‌افزارهای مالی
نرم‌افزارهای اداری
نرم‌افزارهای اصناف
دانلود
پشتیبانی
سامانه پیامکی

پاسخ به ابهامات نحوه اعمال مزد پایه سنوات

پاسخ به ابهامات نحوه اعمال مزد پایه سنوات
راهنمای مطالعه

پاسخ به ابهامات نحوه اعمال مزد پایه سنوات

احتراما بازگشت به نامه شماره ۵۴۴۹۵۳۹۴۷۸ مورخ ۱۴۰۳۳۶ موضوع نامه شماره ۱۱۰/۰۳.۲۵۱۰ مورخ ۱۴۰۳۳۱ اتاق تعاون ایران مبنی بر وجود برخی اتهامات در نحوه اعمال مزد پایه سنوات در لیست ارسالی از سوی کارفرمایان همانگونه که استحضار دارند.

۱ پایه سنوات عبارت است از مبلغی که به صورت ماهیانه به حقوق پا به کارگران مشمول قانون کار که بیش از یکسال در کارگاه مشغول به فعالیت بوده و یا با کارفرما همکاری داشته اند و در واقع سال دوم همکاری خود را آغاز کرده اند تعلق میگیرد و این مبلغ همه ساله از طرف شورای عالی کار تعیین و طی مصوبات مربوطه به دستگاههای ذیربط و از جمله سازمان تأمین اجتماعی ابلاغ میگردد که در سال ۱۴۰۳ و در اجرای بند (۲) بخشنامه شماره ۲۷۶۷۱۶ مورخ ۱۴۰۲۱۲/۲۹ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مقرر گردیده است.

به کارگرانی که در سال ۱۴۰۳ دارای یک سال سابقه کار شده با یک سال از دریافت آخرین پایه سنواتی آنان گذشته باشد روزانه مبلغ ۷۰۰۰۰۰ ریال به عنوان پایه سنوات پرداخت خواهد شد مطابق بخشنامه فوق از ابتدای سال ۱۴۰۳ همه کارگران دارای قرارداد کار دائم و موقت مشمول قانون کار که دارای یک سال سابقه کار شده و یا یک سال از دریافت آخرین پایه سنوات) آنان در همان کارگاه گذشته باشد اعم از اینکه حق سنوات با مزایای پایان کار خود را سویه حساب کرده باشند با خبر مشمول دریافت پایه سنوات خواهند بود.

وفق بند (الف) ماده (۴) قانون تامین اجتماعی افرادی که به هر عنوان در مقابل دریافت مزد با حقوق کار میکنند، مشمول قانون تامین اجتماعی بوده و مطابق بند (۳۰) همان قانون کارفرمایان مکلفند از کلیه وجوه و مزایای مندرج در بند (۵) ماده (۳) قانون تامین اجتماعی حق بیمه را کسر و در مهلت مقرر در ماده (۳۹) قانون به سازمان پرداخت نمایند.

لذا با توجه به شرح پیشگفت افرادی که به هر عنوان در قبال اخذ دستمرد و یا حق السعی به دستور کارفرما و یا به حساب وی کار میکنند مشمول قانون تامین اجتماعی بوده و کارفرمایان ذیربط مکلف می باشند وفق مواد ۳۶ و ۳۹ بیت الیست و حق بیمه آنان را تنظیم و در مهلت مقرر به سازمان ارسال و پرداخت نمایند و اخذ حق بیمه از پایه سنوات مطابق مقررات میباشد.

مزید استحضار اعلام میدارد به لحاظ رعایت الزامات محاسبات بیمه ای و نیز با توجه به اینکه برخی کارگاهها دارای دستمزد مقطوع میباشند لازم است که پایه سنوات و حق تاهل در ستونهای جداگانه ثبت گردد با توجه به اینکه در حال حاضر طرح نیست هوشمند در کلیه واحدهای اجرایی عملیاتی گردیده است. ساخت و تکمیل نرم افزار مربوطه به منظور اعمال پایه سنوات در لیست ارسالی کارفرمایان در دستور کار سازمان میباشد که پس از تکمیل و صحت سنجی اطلاع رسانی خواهد شد.

پاسخ به ابهامات نحوه اعمال مزد پایه سنوات

پیرو مکاتبه ۵۴۴۹۵/۳۱۵۴۸ مورخ ۱۴۰۳/۰۲/۲۵ در خصوص چالشها و ابهام های مختلف مطرح شده از سوی فعالان اقتصادی راجع به پایه سنوات ضمن ایفاد پاسخ اتاق تعاون ایران به شماره ۱۱۰/۰۳/۲۵۱۰ مورخ ۱۴۰۳/۰۳/۰۱ خواهشمند است دستور فرمایید با جلب نظر فعالان اقتصادی ذی ربط در اقدام لازم یا اعلام نظر تسریع گردد.

پاسخ به ابهامات نحوه اعمال مزد پایه سنوات

بازگشت به مکاتبه شماره ۵۰۰۰/۱۴۰۳/۸۸۸ مورخ ۱۴۰۳/۰۴/۲۳ و ضمن قدردانی از پاسخ واصله در خصوص ابهام های مختلف مطرح شده از سوی فعالان اقتصادی راجع به نحوه اعمال مزد پایه سنوات» خواهشمند است دستور فرمایید راجع به ابهامات ذیل به تفکیک اعلام نظر گردد ۱ اگر کارگری چند سال برای مثال ۳ سال نزد یک کارفرما کار میکند کارفرما باید صرفاً پایه سنوات جاری را ملاک عمل قرار دهد یا پایه سنوات را به نحو تجمیعی سه سال محاسبه کند؟

در محاسبه تجمیعی وضعیت کارگرانی که قبل از سال ۹۱ تسویه حساب کامل نموده اند و آنهایی که تسویه نکرده اند چگونه خواهد بود؟
در کارگاههایی که طبقه بندی مشاغل دارند و پایه سنوات باید بر اساس گروههای بیست گانه پرداخت شود. وضعیت نحوه محاسبه پایه سنوات آنها چگونه است؟
وضعیت پایه سنوات کارگری که قبلاً چند سال نزد یک کارفرما کار کرده چند سالی رابطه کاری نداشته و دوباره به کار بازگشته در خصوص دریافت پایه سنوات چگونه خواهد بود؟

بسیاری از کارفرمایان تاکنون پایه سنوات را در ستون دستمزد روزانه قرار داده و پرداخت کرده اند. اکنون تفکیک آن از مزد روزانه موجب پیامدی برای آنها نظیر ایجاد بدهی نمی شود؟ ۶ آیا نحوه محاسبه پایه سنوات برای مدیر عامل و اعضای هیأت مدیره موظف شخص حقوقی با سایر کارکنان شرکت متفاوت است؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه‌ خود را بنویسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *