فهرست
جستجو در سایت
ورود به صفحه فروشگاه
نرم‌افزارهای مالی
نرم‌افزارهای اداری
نرم‌افزارهای اصناف

سیناپردازش برای تمام نرم‌افزارهای مالی، اداری و اصناف و همچنین اپلیکیشن و وب اپلیکیشن به سفارش شما، طراحی اختصاصی انجام می‌دهد.

ورود به صفحه آموزش
نرم‌افزارهای مالی
نرم‌افزارهای اداری
نرم‌افزارهای اصناف
دانلود
پشتیبانی
سامانه پیامکی

وظایف شرکت معتمد مالیاتی

شرکت معتمد مالیاتی
راهنمای مطالعه

وظایف شرکت معتمد مالیاتی

سازمان امور مالیاتی کشور به‌دنبال تصویب قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان در تاریخ ۲۱/۰۷/۱۳۹۸ و بر اساس آئین‌نامه اجرایی ماده ۲۶ این قانون، اشخاصی حقوقی دارای مجوز را برای کمک و آموزش مودیان در روند اجرای قانون تعیین کرده که مودیان می‌توانند با پرداخت مبلغی که به‌صورت سالانه اعلام می‌شود، ارسال صورت حساب الکترونیکی در سامانه مودیان را به شرکت معتمد بسپارید.

شرکت معتمد مالیاتی را باید بر اساس فهرستی که سازمان امور مالیاتی اعلام می‌کند و بر اساس نیاز خود و مجوزهای شرکت معتمد انتخاب کنید. اگر مایلید که در رابطه با امور مالیاتی آموزش یا مشاوره دریافت کنید و کار با سامانه مودیان را به دیگری بسپارید، در ادامه این مطلب به تشریح کامل انواع شرکت معتمد، وظایف آن‌ها و نحوه همکاری مودیان با این شرکت‌ها خواهیم پرداخت.

لزوم صدور و ارسال صورت حساب الکترونیک به سامانه مودیان

به‌منظور شفافیت مالیاتی، در مهرماه ۱۳۹۸، قانون سامانه مودیان تصویب و تا امروز شرکت‌های بورسی و فرابورسی، سازمان‌ها و نهادهای دولتی و شرکت‌ها و اشخاص حقوقی موظف به ارسال فاکتورهای فروش خود به‌صورت الکترونیکی در سامانه مودیان شده‌اند.

برای این کار کافیست با دریافت امضای الکترونیکی و شناسه یکتا، از طریق نرم‌افزار سامانه مودیان صورت حساب خود را مستقیما به سامانه مودیان ارسال کرده یا با عقد قراردادی با شرکت معتمد مالیاتی و ارائه فایل اکسلی از فاکتورها به آن‌ها، کار ارسال صورت حساب الکترونیکی را به این شرکت‌ها بسپارید.

این صورت حساب پس از تائید، در کارپوشه مودی به‌عنوان فروشنده و خریدار قرار گرفته و خریدار فرصت دارد که ظرف ۳۰روز، آن را تائید یا رد کند، در غیر این صورت به‌صورت خودکار ثبت می‌شود. با این کار دیگر نیاز به ارسال صورت‌حساب‌های فصلی و سالانه نیست.

افرادی که در سامانه مودیان ثبت‌نام نکرده، شناسه یکتا دریافت نکنند و صورت‌حسابشان در سامانه مودیان ثبت نشود، مشمول جریمه خواهند شد که معادل ۱۰ درصد مبلغ فروش است.

انواع شرکت معتمد مالیاتی

سازمان امور مالیاتی برای حصول اطمینان از عملکرد درست مودیان در زمینه اجرای این قانون، شرکت‌هایی را به‌عنوان شرکت معتمد مالیاتی معرفی می‌کند که بر حسب مجوز دریافتی و وظایف به سه گروه تقسیم می‌شوند:

صدور صورت حساب الکترونیکی توسط شرکت معتمد

شرکت معتمد مالیاتی نوع اول

این نوع شرکت موظف به انجام صدور، جمع‌آوری و نگهداری فاکتورها و ارسال صورت حساب فروش به سامانه مودیان است. در ضمن می‌تواند بر عملکرد مودیان و ارائه خدمات نظارت داشته باشد.

شرکت معتمد مالیاتی نوع دوم

شرکت معتمد نوع دوم تنها امکان آموزش تکالیف مالیاتی به مودیان متقاضی را داشته و باید اطلاعات لازم در زمینه خدمات و تکالیف مالیاتی را به آن‌ها ارائه دهد. این در حالی است که امکان نظارت عملی ندارد.

شرکت معتمد مالیاتی نوع سوم

شرکت معتمد مالیاتی نوع سوم تمامی امور مشاوره مالیاتی، مشاوره و حسابداری، کمک به مودیان برای ارسال اظهارنامه مالیاتی خود و نگهداری دفاتر به تشخیص سازمان مالیاتی را به عهده دارد.

وظایف شرکت معتمد

شرکت معتمد ارائه‌کننده خدمات مالیاتی بر حسب پروانه دریافتی موظف به انجام کارهای زیر است:

    • نصب و راه‌اندازی و پیکربندی، پشتیبانی و تامین تجهیزات لازم برای صدور صورت حساب الکترونیکی
    • صدور، نگهداری، جمع‌آوری و ارسال اطلاعات صورت حساب الکترونیکی
    • حفظ امنیت اطلاعات مودی و زیرساخت لازم برای جمع‌آوری و ارسال صورت حساب الکترونیکی
    • استعلام‌گیری
    • آموزش به مودی
    • ارائه مشاوره فنی مالیاتی و غیرمالیاتی به مودی

علاوه بر موارد ذکرشده، شرکت معتمد باید ۲۴‌ساعته پاسخگوی مودی باشد. از طرفی تمامی اطلاعاتی که برای اجرای این قانون در اختیار شرکت قرار می‌گیرد، محرمانه است و مکلف به حفظ محرمانگی آن‌ها هستند و حق هیچ‌گونه استفاده تجاری و غیرتجاری از اطلاعات را ندارند. در غیر این صورت مشمول مجازات خواهند شد.

تعرفه خدمات و فعالیت‌های شرکت معتمد مالیاتی از سوی سازمان امور مالیاتی به‌صورت سالانه تعیین شده و تمامی شرکت‌ها باید مطابق مبالغ تعیین‌شده خدمات ارائه دهند.

تعهدات شرکت معتمد

در صورتی که مودی فهرست صورت حساب‌های خود را در اختیار شرکت معتمد قرار داده باشد، میئولیت صدور فاکتور در سامانه مودیان به عهده شرکت معتمد است. در متن آئین‌نامه موضوع ماده ۲۶ قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان نیز به موضوع تعهدات شرکت معتمد اشاره شده است:

ماده ۳۴- در صورت بروز تخلف در خدمات موضوع این آئین‌نامه توسط شرکت معتمد، حسب گزارش مرکز به کارگروه در خصوص میزان خسارت و ضرروزیان وارده که به تایید کارگروه می‌رسد، شرکت معتمد مکلف به جبران خسارت و ضرروزیان وارده مذکور بوده و قابل‌وصول از محل تضامین تسلیمی توسط شرکت معتمد است. اقدامات اجرایی در این خصوص بر عهده سازمان است.

ماده ۳۵- در موارد زیر مرکز موظف است به‌صورت کتبی به شرکت معتمد مراتب لغو مجوز را اعلام نماید و شرکت معتمد می‌تواند حداکثر ظرف ۳۰ روز از تاریخ ابلاغ، نسبت به ارائه اسناد و مدارک مثبته به مرکز اقدام نماید:

الف- قصور در انجام تعهدات یا نقض عمده مقررات و عدم‌رعایت شرایط مقرر در مورد مجوز فعالیت؛

ب- عدم‌رعایت هر یک از احکام مواد ۱۶ و تبصره‌ آن، ۱۷ و تبصره آن، ۲۰ ،۲۱، ۲۳، ۲۴ و تبصره ۱ آن، ۲۵ و تبصره‌ ۱ آن، ۲۶، ۲۷ و تبصره آن و ماده ۳۰؛

پ- عدم‌رعایت مقررات و شرایط مجوز فعالیت در خصوص تأمین الزامات دفاع ملی و امنیت عمومی با نظر وزارت اطلاعات یا مراجع ذی‌صلاح؛

ت- ورشکستگی یا انحلال شرکت دارنده مجوز.

فهرست شرکت معتمد مالیاتی

در پرتال رسمی سازمان امور مالیاتی کشور، به آدرس Intamedia.ir، در بخش پایانه‌های فروشگاهی، فهرستی از شرکت معتمد مالیاتی آمده است:

ردیف نام شرکت نوع شرکت نوع خدمات شماره تماس آدرس
۱ شرکت
داده‌کاوی اول سام
نوع اول صدور و
ارسال اطلاعات صورت‌ حساب الکترونیکی
پشتیبانی
از تجهیزات مرتبط

۰۲۱۸۷۶۸۲۱۰۰
تهران،
خیابان مطهری، خیابان سربه‌داران، کوچه حسینی‌راد، پلاک ۸، طبقه چهارم
۲ شرکت
داده‌پردازی کیسان
نوع اول صدور و
ارسال اطلاعات صورت‌ حساب الکترونیکی
پشتیبانی
از تجهیزات مرتبط

۰۲۱۹۱۰۰۹۶۱۰
تهران،
میدان آرژانتین، خیابان دهم شرقی، پلاک ۶، طبقه سوم
۳ شرکت
داده‌پردازی معتمد تیس
نوع اول صدور و
ارسال اطلاعات صورت‌ حساب الکترونیکی
پشتیبانی
از تجهیزات مرتبط
۹۰۰۰۱۵۱۵ تهران،
خیابان مطهری، خیابان میرعماد، کوچه دوازدهم، پلاک ۳۷، طبقه دوم
۴ شرکت اول
هوشمند راهبر
نوع اول صدور و
ارسال اطلاعات صورت‌ حساب الکترونیکی
پشتیبانی
از تجهیزات مرتبط

۰۲۱۴۲۸۶۱۱۴۰
تهران،
خیابان ولیعصر، خیابان سرو، پلاک ۶، طبقه چهارم
۵ شرکت همراه
فن‌آوا
نوع اول صدور و
ارسال اطلاعات صورت‌ حساب الکترونیکی
پشتیبانی
از تجهیزات مرتبط

۰۲۱۹۱۰۸۰۰۸۰
تهران،
میدان آرژانتین، خیابان الوند، کوچه ۲۹، پلاک ۳، طبقه چهارم شمالی
۶ شرکت دیان
همراه فردا
نوع دوم

نوع سوم

آموزش
مودیان
ارائه
مشاوره فنی مالیاتی و غیرمالیاتی
۰۲۱۹۶۶۴۶


۰۲۱۸۸۰۷۹۶۶۸

تهران،
بلوار دادمان، نرسیده به یادگار امام، خیابان میلاد، میلاد چهارم، پلاک
۵

بهتر است پیش از عقد قرارداد، تحقیق لازم و آخرین نسخه فهرست را از سایت امور مالیاتی کشور پیگیری کنید.

ارسال صورت حساب الکترونیکی توسط شرکت معتمد

پس از ثبت‌نام در سامانه مودیان که به بارگذاری امضای دیجیتال در سامانه دارایی اختصاص دارد، پس از ورود به سایت، کارپوشه و پرونده، شناسه یکتا حافظه مالیاتی و سپس دریافت آن را انتخاب کرده و در پنجره‌ای که باز می‌شود، سه گزینه برای نحوه ارسال صورت حساب وجود دارد:

    • توسط مودی
    • توسط شرکت معتمد/ سامانه‌های دولتی با کلید مودی
    • توسط شرکت معتمد/ سامانه‌های دولتی با کلید شرکت/ سامانه دولتی

در صورتی که بخواهید صورت حساب الکترونیکی خود را به شرکت معتمد بسپارید، یکی از گزینه‌های ۲ یا ۳ را انتخاب کرده و به مرحله بعد میروید.ارسال فاکتور توسط شرکت معتمد

در مرحله بعد فایل publicky را در سامانه بارگذاری کرده و شناسه یکتا دریافت می‌کنید.

برای ارسال نیز کافیست اطلاعات فاکتورهای خود را به شرکت معتمد مالیاتی برسانید. برای آموزش یا دریافت هرگونه مشاوره نیز می‌توانید با کارشناسان شرکت‌های مذکور تماس بگیرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 + 11 =

دیدگاه‌ خود را بنویسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − 4 =